Roll-over Bronckhorst                                   20-05-2017

 

Voor de tweede keer doen er vier bewoners van Huis ter Weegen weer mee met deze rolstoel driedaagse.

Doordat het voor hen in de avond moeilijk is om mee te doen, gaan ze alleen de laatste dag mee, zaterdagmiddag.

Met de bus van StichtingBusZutphen worden ze naar Hengelo (gld) gebracht. De start is bij het Gemeentehuis. Bij aankomst worden ze netjes door verkeersregelaars naar een plek gebracht waar ze uit kunnen stappen. De chauffeur, een stagiaire, een dochter en vriend van een collega lopen ook mee om de rolstoelen te duwen. Bij aankomst staan er ruim 50 rolstoelen klaar voor diegenen die zelf geen rolstoel hebben. De organisator Jan Visser houdt een toespraak en dan kan er gestart worden. Het is mooi weer en dat zal de hele middag zo blijven. Dat is boffen, want de avond daarvoor hebben ze in de regen gelopen. De mensen in de rolstoelen en de duwers krijgen allemaal een flesje water en dan is het lopen. Een mooie route door het coulissen landschap van de Achterhoek. Na ruim een uur lopen is er pauze. Daar staan vele vrijwilligers, die koffie, thee, water en krentewegge uitdelen. Een harmonie band zorgt voor de vrolijke noot. Dan is het weer tijd om de laatste kilometers te lopen. Ze worden uitgezwaaid door de harmonie band en de vrijwilligers.

Iedereen krijgt ook nog een mandarijn voor onderweg. Bij de finish staan drie fraai uitgedoste dames, speciaal overgekomen uit het Gooi. Zij geven alle mensen in een rolstoel een dikke zoen en hangen hen een medaille om. Verderop krijgen ze ook nog een zonnebloem.

Dat is het en nu weer terug. Moe, maar wel genoten. Een bewoner hangt zijn medaille aan de rolstoel. Die van vorig jaar hangt er ook nog aan. Hopelijk volgen er nog vele medailles, die allemaal aan de rolstoel komen te hangen.

 

Henny Pikkert

Coördinator activiteiten/welzijn

Huis ter Weegen

 

roll overroll over 2