Op vrijdag 3 april 2015 (Goede Vrijdag) rijdt de bus om half twee voor bij Zonneburg waar Hamida Paling al druk in de weer is om de bewoners die een reisje gaan maken te verzamelen. Vier bewoners (alle dames) komen met de lift naar de benedenverdieping die momenteel gerenoveerd wordt. Twee bewoners hebben hun eigen rolstoel en een derde gebruikt de extra rolstoel van de bus die voor deze gelegenheid is meegenomen. De vierde bewoner heeft alleen een rollator die natuurlijk ook een plaats krijgt in de bus. Met alleen Hamida als begeleidster is er nog genoeg ruimte in de bus over. In Brummen zal ook nog stagiaire Emma als begeleidster opgepikt worden.

Via Tonden en Voorstonden rijden we binnendoor naar het centrum van Brummen waar Emma staat te wachten. Met het nu volledige gezelschap rijden we richting Dieren en maken we vervolgens een rondrit over de Veluwe/Posbank via Ellecom, De Steeg, Rheden, Posbank Transferium, De Posbank en via de Diepesteeg weer terug naar De Steeg en Dieren. Iedereen die de Posbank kent weet dat dit een heel mooie tocht is over kronkelige wegen en met mooie vergezichten, zelfs als de heide niet bloeit. Er bloeit echter wel wat anders, ook heel erg mooi, met gele bloemen. Op het eerste gezicht zou men denken dat het brem is. Het is echter een struik met grote scherpe doorns die vroeger veel gebruikt werd in heggen om wilde dieren buiten te houden en de schapen binnen. Het is Gaspeldoorn.

Bij het Paviljoen Posbank is het druk, heel druk en overal zijn er wielrenners. Het is dan ook een erg mooie, zonnige lentedag. Even voorbij Dieren in Spankeren draaien we het parkeerterrein van De Luchte op waar we koffie drinken met voor een aantal liefhebbers een groot stuk appelgebak. Er worden wat foto’s gemaakt en vervolgens keren we weer terug naar Zonneburg. Daar geven de bewoners en de begeleiding te kennen dat ze het een mooie tocht hebben gevonden.

Lambert Kouwenberg (chauffeur)