Op vrijdag 22 april rijdt de bus voor Sutfene Berkelpoort. Helaas hebben zich 2 passagiers afgemeld waardoor er slechts drie dames opteren voor een middagje kinderboerderij Malkenschoten in Apeldoorn met natuurlijk een mooie toeristische rit ernaar toe. Het is pas de eerste of een van de eerste ritten van de dames die de begeleiding verzorgen.

Hoewel de groep niet groot is wordt het toch een gezellige rit want de dames hebben er allemaal veel zin in. We rijden langs de voormalige wasserij De IJsselstroom die nu weer in oude glorie is hersteld. In de uiterwaarden van de IJssel zien we veel ganzen en hier en daar een ooievaar. Overal bloeien nog de krenten en een enkele sleedoorn en met het uitlopen van alle bomen en vooral de meidoornheggen gaat het nu ook snel.

Voor badgasten op het recreatieterrein Bussloo is het nog wat te koud en ook zijn er nog nauwelijks struiners in het natuurgebied Beekbergerwoud waar ooit het laatste Nederlandse oerbos stond. Een paar bezoekers zien we bij het station en museum van de Veluwse Stoomtreinmaatschappij in Lieren. We rijden door het mooie en luxe dorp Beekbergen en bereiken dan Malkenschoten, onze bestemming. Onderweg hadden we al een voorproefje gehad in de vorm van een hertenkampje met een aantal walibi’s maar hier op deze kinderboerderij zien we er nog veel meer en de meesten zijn wit. Grappig met die bossen haar voor hun ogen zijn ook de alpaca’s (een soort lama’s).

In een eenvoudig restaurantje drinken we koffie of thee en nemen er appelgebak bij dat uit de diepvries komt. Het is er niet druk, dus men heeft niets klaar staan. Na nog een wandelingetje door het park aanvaarden we weer de terugreis. Om op een redelijke tijd weer thuis te zijn voor het eten vertelt de chauffeur op de terugweg niet zoveel als op de heenreis maar hij zoekt wel een aantal mooie binnenweggetjes op van Beekbergen via Loenen en Empe naar Zutphen.

Iedereen vond het bij thuiskomst weer een geslaagd uitstapje voor herhaling vatbaar.

Lambert Kouwenberg, chauffeur