DSCN0264 DSCN0257 3 augustus 2015.

Op een van de warmste dagen van deze zomer (32 graden C) maakten enkele bewoners van Lunette Vischpoort een uitstapje naar de Cactus Oase in Ruurlo. Hoewel dit cactuspark al ruim 25 jaar als attractie in Ruurlo gevestigd is, was geen van de passagiers van de bus (de chauffeur natuurlijk wel) er ooit eerder geweest.DSCN0261

Iedereen was enthousiast over hetgeen er te zien is, van de oude landbouwwerktuigen, gebruiksvoorwerpen, toonkamers (o.a. schoenmakerij en schooltje) en een modelspoorbaan tot natuurlijk de cactussen in ontelbare soorten en diverse maten! Dat alles is te vinden in een heel groot kassencomplex. Speciaal voor ons werd de modelspoorbaan in werking gesteld. Er waren geen andere bezoekers op deze dag. Heel begrijpelijk vanwege de hitte, nog versterkt door het vele glas. Temperaturen die je alleen kunt verdragen als je, inderdaad, een cactus bent.

Gelukkig kon er op een met druivenranken overgroeid terras enige verkoeling gevonden worden onder het genot van eerst een kop koffie of thee met huisgemaakte kruidkoek en later een glaasje fris of een ijsje. Voor vertrek kreeg iedereen nog een eigen cactus mee voor thuis.

Ondanks de tropische temperatuur toch een heel geslaagde middag.

Lambert Kouwenberg, chauffeur