Op maandag 20 juli rijdt de bus voor De Borkel in Gorssel. Activiteitenbegeleidster Wilma van Gerrevink heeft de Holterberg als reisdoel bedacht, in de hoop al wat bloeiende heide te zien. De chauffeur van dienst werd gevraagd een uitspanning te zoeken die ons op maandag (!) van koffie/thee met gebak zou kunnen voorzien. Wilma, die blij is dat ze ook zelf eens mee kan, heeft zes gasten enthousiast gevonden om haar te vergezellen. Snel en soepel gaat iedereen aan boord en worden de rolstoelen vergrendeld. Veel lof is er weer voor het comfort van de bus.

Via Joppe, Bathmen, Okkenbroek, Heeten en Holten bereiken we de voet van de Holterberg. Langzaam rijdend om volop te kunnen genieten, gaan we via de toeristische weg de heidevlaktes en de bult over, richting Nijverdal. Helaas, het is nog een paar weken te vroeg voor een paarse zee maar hier en daar is er toch een beginnetje van bloeiende struikheide (Calluna). Gelukkig geeft af en toe een stukje dopheide (Erica) nog een paars/roze accent (dat zal dan op de wat nattere plekken zijn). Het uitzicht is, zeker boven op de berg, blijvend mooi en indrukwekkend.

In Nijverdal leggen we aan bij de bistro De Aole Ste, die op het terrein van de camping de Noetselerberg ligt. Op het terras genieten we in de zon van koffie of thee met heerlijk gebak. We kunnen weer een horecagelegenheid aan ons lijstje toevoegen.

In verband met de beperkte tijd gaan we weer dezelfde weg terug richting Holten. Dan krijg je toch weer een ander beeld, als je van de andere kant komt. Via Deventer rijden we weer terug naar Gorssel. Overal langs de weg zie je momenteel prachtige gele en witte schermbloemen. Het gaat hier voornamelijk om Gewone bereklauw maar ook Engelwortel, Duizendblad en niet te vergeten Wilde peen die, uitgebloeid, op vogelnestjes gelijkende bloemen/zaadbollen vormt.

Alle passagiers geven, wanneer ze weer veilig thuis zijn aangekomen, te kennen een plezierige middag te hebben gehad.

Lambert Kouwenberg, chauffeur