Een verslag van begeleidster Jolanda Jansen.

Uitstapje Klein Engelenburg

Maandag 6 juni 2016 was het maandelijkse bus uitje gepland. Buschauffeur Lambert was om 10 uur aanwezig en na een kopje koffie hielp hij fijn mee om 7 bewoners aan boord van de bus te krijgen. De ochtendrit van Klein Engelenburg is standaard altijd de rit zonder uitstap. Met name de PG bewoners genieten erg van deze tocht. Deze keer ging de trip langs de IJssel, via Empe, de Hoven, De Voorster en Wilpse klei richting Deventer en weer terug. Een hele fijne en mooie rit.

In de middag stonden rond half 3 al diverse andere bewoners klaar om in te stappen. De middagtrip ging langs de buurtschappen en dorpen Broek, Oeken, Hall, richting Klarenbeek. Onderweg wist Lambert veel te vertellen over de diverse landgoederen maar ook veel over de natuur. Eén van de reizigers kende een rijmpje over het gehucht Hall;
“Van ‘de Bok’ noar het ‘Rooie hårt’ is honderd trad, en dan he’j heel Hall è had”.
Vanuit Klarenbeek ging het richting het Beekbergerwoud, ooit het laatste stukje oerbos van Nederland. Via Lieren, het stoomtrein emplacement reden we via Loenen naar Bistro ‘de Bron’ waar we met zijn negenen onder het genot van koffie, thee of een drankje met een heerlijk stuk huisgemaakte appeltaart, uiteraard met slagroom, nog napraatten over de mooie tocht. Iedereen was vol lof over de mooie route en ook over de informatie waar Lambert ons onderweg deel van maakte. Iets voor half 6 kwamen we weer aan bij Klein Engelenburg.
Dankjewel Lambert en stichting bus Zutphen voor deze, wederom, fijne en geslaagde dag!

Met vriendelijke groet,

Jolanda Jansen – Peters
Zorghotel Klein Engelenburg