Op vrijdag de dertiende, jawel, was er een bustocht voor de bewoners van St. Elisabeth. Naast de chauffeur hadden 7 dames en een heer (inclusief de vrijwilligers Alie en Trees) een heel plezierige middag ondanks de wat ongelukkige datum.

Aangestuurd door de chauffeur zocht de bus zijn weg door de mooie Achterhoek en met name het prachtige Montferland. Onderweg passeren we enkele kastelen zoals kasteel Vorden, Medler, kasteel Ruurlo en Huis Bergh te ‘s-Heerenberg. De natuur gaat momenteel rusten. Veel blad is al gevallen maar bij ‘s-Heerenberg hebben we nog een prachtig gezicht op de herfstkleuren en wel van bovenaf! Niet iedereen heeft het gemerkt maar er is ook een bijna aanrijding met een koperwiek die vlak langs de voorruit scheert. In de buurt van Zeddam hangt een torenvalk in de lucht te “bidden”.

Iedereen roemt het mooie herfstweer met volop zon. Er staat een forse wind die een regen van blad op het landschap doet neerdalen. Na een rondje door ‘s-Heerenberg met even een stop bij Huis Bergh, dit mooie kasteel uit 1200, gaan we naar Zeddam. We bezoeken het Wapen van Zeddam. Dit etablissement is 80 jaar oud en wordt de laatste 30 jaar uitgebaat door een echtpaar dat dit met volle overgave doet. De specialiteit is krentenwegge (en thee in 60 (!) soorten), zoals die vroeger door buren werd geschonken bij de geboorte van een baby. Vanwege het 30-jarig jubileum in december a.s.┬ákrijgen we allemaal een cadeautje (zakjes thee) mee naar huis.

Als we weer in de bus zitten op weg naar huis begint het snel donker te worden en krijgen we een flinke bui op ons dak. Gelukkig verkeert de bus in uitstekende staat en kan de regen ons niet deren. Alle passagiers zijn heel lovend over weer een geslaagde middag.

Lambert Kouwenberg (chauffeur)