Verslag van een busrit door Judith Röttjers.

Op maandag 7 maart reed de bus rond 14.00 uur voor bij Huis ter Weegen in Warnsveld. Alle plekken in de bus waren bezet en de bewoners hadden er zin in. Het was een stralende dag. De tocht langs de IJssel die we gepland hebben kreeg door de zon een extra dimensie.

Via Zutphen, de oude IJsselbrug en toen de dijk op langs de oude wasserij. Het water staat hoog en het land is nat.

Lambert weet veel te vertellen over het landschap: zomerdijk en winterdijk, hier een dijk verlegd, een oude boerderij die is verplaatst, een boerderij die oud lijkt maar nieuw is, etc.. Dit maakt de tocht nog interessanter.

We maken een tussenstop bij het IJsselhotel in Deventer alwaar we op een prettige manier worden ontvangen. De chocoladecake is machtig maar erg lekker. Het alcoholvrije bier lekker koud. Het uitzicht is briljant met de zon die het water laat schitteren en het pontje dat driftig af en aan vaart tussen de Deventer kades. Een fuut neemt een duik.

De tijd gaat snel en helaas moeten we alweer naar Warnsveld. De bewoners zijn voldaan en eten net iets minder dan anders omdat zij nog vol zitten van de lekkernijen van de koffiestop.

De thuisblijvers krijgen te horen dat dit een heel fijn uitje was. Lambert, wederom bedankt voor deze mooie tocht!Bustocht maart (8)

Judith Röttjers,  Coördinator  Activiteitenbegeleiding, HUIS TER WEEGEN

j.rottjers@domusmagnus.com | www.domusmagnus.com

artikel bus