Busuitje 5 oktober 2015 (15) Busuitje 5 oktober 2015 (8)

Verslag van de bustocht van maandag 5 oktober

Op maandag vijf oktober om 14.00 uur reed de bus weer voor op Huis ter Weegen in Warnsveld. De bewoners hadden er zin in en met een beetje hulp van elkaar konden we allemaal instappen. Het weer was schitterend, de zon scheen prachtig en het was droog.

Lambert Kouwenberg was de chauffeur en zou ons naar Erve Kots in Lievelde rijden. Dat bleek nog niet zo makkelijk als gedacht want er was een weg opgebroken. Gelukkig heeft de bus een navigatiesysteem en kwamen we uiteindelijk keurig op de plek van bestemming. Tijdens de rit er naartoe leidde Lambert ons langs mooie lanen en wegen. Hij wist veel te vertellen over de bezienswaardigheden onderweg. Zo hebben we een tijdje stil gestaan voor het huis van Hans Melchers, de eigenaar van museum MORE in Gorssel, terwijl Lambert ons vertelde over de activiteiten van deze mijnheer Melchers. Ook hebben we een en ander geleerd onderweg: We weten nu wat een ‘Enk’ is. (een ophoging van een stuk weiland of landbouwgrond door jaren van bewerking). Of wat toch die vreemde grote zwarte bollen met een soort tentje erboven zijn die her en der in de landerijen bungelen aan een soort stellage. (Vliegenvangers, de bol laat de vliegen denken dat ze het achtereinde van een dier zijn, hoe verzin je het, maar het schijnt te werken want er zijn er heel veel). Zo zie je maar dat je nooit te oud bent om te leren: De gemiddelde leeftijd in de bus zal zo ongeveer rond de tachtig jaar zijn geweest. En dan moet ik eerlijkheidshalve wel vermelden dat die gemiddelde leeftijd erg omlaag is gehaald door onze collega Anne die vandaag als vrijwilligster mee was en zich prima van haar taak heeft gekweten.Busuitje 5 oktober 2015 (20)

Aangekomen op Erve Kots konden we op een prachtig terras zitten met uitzicht over de weilanden en in de zon was het nog net warm genoeg. De bediening was zeer vriendelijk en we genoten van een heerlijk stuk gebak met koffie. Daarna hebben we nog even een wandelingetje gemaakt naar de overkant. Daar is een landwinkel en daar hebben we erwtensoep gekocht voor thuis en een heerlijk stukje kaas voor bij de borrel. Het personeel daar was ook erg vriendelijk want we mochten allemaal eerst een stukje kaas proeven. Omdat we vrij lang onderweg waren geweest, reed Lambert de terugweg over de grote weg. De stemming was bijzonder goed en heel tevreden reden we rond 17.00 uur weer voor op Huis ter Weegen.

Onze bewoners krijgen nooit genoeg van deze uitjes, het zijn eigenlijk altijd hele fijne uitstapjes en ik wil namens iedereen van Huis ter Weegen, alle mensen bedanken voor het mogelijk maken van deze prettige ervaringen. Met name de buschauffeurs die altijd weer de mooiste ritjes weten, altijd behulpzaam zijn en bovendien nog goed gezelschap zijn voor de enkele heren op Huis ter Weegen. Die zijn op Huis ter Weegen in de minderheid en vinden het heel prettig als ze weer eens een gesprek met een andere heer kunnen voeren.

Judith Röttjers, activiteitenbegeleider op Huis ter Weegen.