Overhandiging sleutel van de nieuwe bus.Op vrijdag 6 februari 2015 heeft Wim Cornax, voorzitter van de STICHTING BUS ZUTPHEN de sleutel van de nieuwe bus ontvangen uit handen van Eduard Wolf, manager bij Wensink Mercedes-Benz en Sjoerd van der Woude, manager bij Tribus (o.a. inbouw rolstoelbussen) te Utrecht.

 

Er was een ruime belangstelling voor dit heuglijk feit van de zijde van de chauffeurs, het bestuur, de deelnemende tehuizen, van de sponsors en de gemeente Zutphen in de persoon van de wethouder mevrouw Patricia Withagen.

 

 

 

NieuweBusDe nieuwe bus is van het merk Mercedes-Benz, type Sprinter  met een automatische versnellingsbak en is voorzien van luchtvering, extra airco en verwarming voor de passagiers en een ruime instap. De bus is mede ingericht voor het vervoer van rolstoelen. Daartoe kunnen de stoelen tegen de zijwand worden geklapt waarna één of meer passagiers in een rolstoel via de elektrische lift aan de achterzijde van de bus in de bus geplaatst en vergrendeld kunnen worden. De bus biedt plaats aan acht personen exclusief de chauffeur.

 

 

Wij hopen nog vele jaren met de nieuwe bus ouderen, minder validen en andere personen die afhankelijk zijn van vervoer met speciale voorzieningen op een veilige en comfortabele manier een fijne dagtocht of een deel daarvan te bezorgen.