Op maandagmiddag 18 april rijdt de bus voor bij het Wansinkhof in Epse. Janet Hartman heeft een koffiestop besproken bij de Heikamp in Ruurlo. Via een leuke toeristische route zullen we naar Ruurlo gaan en daarna ook weer terug naar Epse. Omdat net niet iedereen mee kan in de bus, zoveel personen hebben belangstelling voor deze rit, rijdt Janet en een passagier in haar eigen auto met de bus mee.

Een van de passagiers, de heer van Emst, zal in Eefde thuis opgehaald worden. Hij is ook degene die, voor in de bus gezeten, de route zal aangeven omdat hij een geboren en getogen Eefdenaar is die de omgeving zeer goed kent. Hij weet inderdaad allerlei mooie weggetjes te vinden (waaronder een zandweg maar dat was een eigenzinnige actie van de chauffeur). De natuur begint echt tot leven te komen. Niet alleen zien we eekhoorns en af en toe een biddende torenvalk en een nestmateriaal aandragende blauwe reiger maar we zien vooral ook veel bloeiende forsythia’s, sleedoorns en niet te vergeten: krenten. Overal zijn er de struiken met de teer witte bloemen aan de nog relatief kale rozerode takken met de prille blaadjes. Prachtig!

Bij de Heikamp genieten we van onze koffie of thee en een groot stuk krentenwegge. De kachel staat te loeien in de serre. Het is een frisse lentedag maar binnen waan je je in de tropen.

Ook op de terugweg loodst onze bijrijder/gids ons weer over mooie paden naar onze eindbestemming waar we, iets te laat, om kwart over vier aankomen. Een geslaagd uitje, voor herhaling vatbaar.

Lambert Kouwenberg, chauffeur.