Op maandag 14 september 2015 rijdt de bus voor St. Elisabeth.

De dames en een heer zitten er, samen met de begeleidsters, al ruimschoots voor de afgesproken tijd, klaar voor. Het reisdoel is bekend maar de route er naar toe mag de chauffeur bepalen. Het wordt een mooie rit door de Achterhoekse dreven naar het dorpje Gelselaar. We willen een bezoek brengen aan Erve Brooks Niehof, de museumboerderij, onderdeel van Erve Brooks en met een wandelpad door de weilanden ermee verbonden.

We bezichtigen de fraaie boerderij van binnen en van buiten en bij velen komen herinneringen boven aan vroeger bij het zien van de kelder met de weckpotten, de bedstee, de “goei kamer” en de kralenlampen.

Koffie met gebak? Natuurlijk! En kan er nog meer gegeten worden? We hebben de tijd, dus er wordt genoten van meerdere gangen. En wie later liever thuis nog wil eten kan wat overslaan en buiten rondlopen, de veestapel en de boomgaard bekijken.

Maar eens komt toch het moment van de terugrit. Gelukkig begint het pas te regenen als we in de bus zitten en dan hebben we er natuurlijk geen last van.

Lambert Kouwenberg (chauffeur)