Op vrijdag 2 september 2016 staat de bus al om 10.00 uur bij Het Spijk voor. Vijf dames zitten al te wachten. De chauffeur schuift nog even aan voor een kopje koffie. Drie gasten slechts en twee begeleidsters; de bus is niet vol.

De bestemming is bekend: Het zandsculpturenfestijn in Garderen. We rijden rechtstreeks, maar niet over de snelweg, naar Garderen. Omdat de parkeerplaats voor bussen voor ons afgezet is, parkeren we op het terrein voor personenauto’s. Vanwege de lengte van de bus hebben we twee plekken nodig.

20160902_112714Omdat de tijd tot de afgesproken lunch niet erg lang is, maken we eerst maar een rondje door de winkeltjes en de “beeldentuin”. In een andere tuin, de Rozentuin, hebben we daarna een eenvoudige maar smakelijke lunch met een lekker soepje, opgediend door “anders-begaafden”. Om drie uur zullen we hier nog terugkomen voor onze middagkoffie met gebak. Ook weer met de goede zorgen van het bedienend personeel.

Maar daar tussendoor zien we een heel mooie tentoonstelling van beelden, foto’s bijna, van zand. Men is het erover eens dat de sculpturen binnen mooier zijn dan buiten. Binnen zit er namelijk geen beschermend laagje overheen en dat is toch nog meer natuurgetrouw. We krijgen een heel goed beeld van de familie en de betoverende wereld van Rien Poortvliet.Zandsculptuur Garderen

Het misschien wel leukste deel van de dag was waarschijnlijk de hal met uitbeeldingen (in zand) van 41 spreekwoorden. En ja, we hebben ze allemaal gevonden en op een lijst ingevuld. Misschien winnen we¬†wel een prijs…..?

Dan is het tijd om weer naar de bus te gaan. Via een mooie route over die prachtige Veluwe komen we voldaan terug in Eefde.

Lambert Kouwenberg, chauffeur