22 mei 2015.  Busrit voor de Borkel, Steunpunt Epse, Wansinkhof.

Een korte rit vandaag. Om 10.00 uur vertrokken en om kwart over 12 weer terug in Epse voor de warme hap.

Een weliswaar korte maar mooie rit door de dreven van Epse, Harfsen en Almen en op de terugweg Joppe met als koffie-met-gebak bestemming: De Nieuwe Aanleg in Almen. Omdat er in totaal twaalf passagiers zijn inclusief de begeleiding gaat Janet Hartman met haar eigen auto mee en vervoert drie personen. Alle deelnemers aan dit uitje zijn zelfstandig wonende mensen uit Epse die bij het Steunpunt zijn samengekomen.¬†Het is merkbaar dat deze mensen nog zelfstandig kunnen wonen want niemand hoeft gebruik te maken van een rolstoel. Wel gaan er drie rollators mee of zoals een mevrouw vraagt “chauffeur, kan mijn Mercedes ook mee?”

De vrijwilligster in de bus, een geboren en getogen Epsese, Kent de omgeving zeer goed en heeft een mooi tochtje uitgedacht naar de koffiebestemming. Van veel van de oudere huizen die we passeren kent ze de bewoners. Ook enkele van de overige passagiers, waarvan er twee 99 jaar oud zijn, weten wie er op de boerderijen wonen of in elk geval gewoond hebben. Er is langs de weg veel groen en af en toe rijden we zelfs door een groene tunnel omdat de bomen de weg overspannen. Maar niet alles is groen, we zien ook met mooie bloemtrossen bloeiende paardenkastanjes, het rijkelijk wit van de meidoorn en niet te vergeten het heldere geel van bloeiende brem.

Bij De Nieuwe Aanleg in Almen ligt op het Twentekanaal een rondvaartboot afgemeerd. Deze boot, “De Aanleg”, is voor groepen van minimaal 20 personen af te huren voor minimaal 2 uur ( 125 euro per uur) en vaart dan bijvoorbeeld van Almen naar Zutphen en terug. Omdat dit interessant zou kunnen zijn voor een groepsuitje wordt er informatie verstrekt middels een folder.

Vanwege het genoten gebak iets minder hongerig dan normaal, stappen alle passagiers in Epse uit voor de warme maaltijd. Ze geven aan een plezierig uitje te hebben gehad.

Lambert Kouwenberg (chauffeur)