Vrijdag 21 oktober 2016

De bewoners van Lunette Berkelpoort hadden wel weer zin in een dagje uit. Saskia Everts regelde daarom een tochtje naar de Intratuin in Lochem en daarna ergens lekker pannenkoeken eten.

Alle bewoners zijn redelijk mobiel maar toch gaan er 5 losse rolstoelen mee in de bus voor de tocht door de grote winkel van Intratuin. Met 2 familieleden en 2 begeleidsters en de chauffeur achter de rolstoelen was het allemaal prima voor elkaar.

De Intratuin was al redelijk in kerststemming. En ja, dat is vroeg. Op diverse plekken zijn bouwers nog druk in de weer met versiering en kerstbomen. Het begin van de kerstsfeer wordt vastgelegd in een groepsfoto en meegenomen door middel van versierselen voor thuis.

Voor de lunch is er voor gekozen om naar een pannenkoekenrestaurant te gaan. Die zijn er vele maar geen van de mensen is al eens eerder in de pannenkoekenboerderij de Reuvershoeve geweest. Dit blijkt een heel mooie zaak te zijn tussen de Hoven en Brummen en niets doet nog denken aan de voormalige spookboerderij. Sinds mensenheugenis stond op deze plek namelijk een oude totaal vervallen boerderij waar het volgens de verhalen zou spoken. In 2009 brandde de spookboerderij ook nog eens volledig af. De huidige eigenaar heeft het aangedurfd om een nieuwe boerderij te bouwen die veel lijkt op de oude boerderij zoals we zien op een grote foto achter de tafel waaraan we eten. Het concept lijkt heel succesvol: de pannenkoeken (en uitsmijters) smaken voortreffelijk.

Voldaan brengt de bus iedereen weer terug bij de Berkelpoort en hebben de bewoners weer genoten van dit uitje.

Lambert Kouwenberg, chauffeur