Een van onze passagiers, mevrouw Maaskant, leverde de redactie het hierna volgende verslag van de busrit voor St Elisabeth op maandag  4 september 2017. We zijn haar zeer erkentelijk voor deze bijdrage.

 

Bustocht

We beginnen feestelijk. Stichting Busje bestaat 40 jaar. Dat wordt gevierd met een “Lang zal ze leven in de gloria!” Alie, onze begeleidster versiert de bus met vijf ballonnen en er wordt door de chauffeur getrakteerd op chocolaatjes. De stemming zit er dan al goed in.

Vrolijk begonnen we aan de tocht naar de Holterberg. We genoten allen van de fijne streken waar we door reden. Niks snelweg! Tot Laren, toen was het Stop! Hier werd Kermis gevierd. Omleiding geen punt. We reden via Markelo richting Holten. Even een discussie over de televisietoren van Markelo en door naar Holten.

Aangekomen bij de heide, was deze al voor driekwart uitgebloeid. Maar het was wel de moeite waard. Vlinders niet gezien maar wel veel mestkevers, allemaal dood! Het loeppotje kwam goed van pas, mooie vergroting.

Onderhand was het koffietijd! Maar niks koffie, alles was gesloten. Dus maar van dorp naar dorp en eindelijk, in Eefde aangekomen bij “Het Trefpunt” is er zowaar koffie en kroket. De smaak van koffie was als nectar. Zo gingen we heel tevreden naar het Sint Elisabeth terug.

Dank aan chauffeur Menno en de vrijwilligsters. Het was een fijne middag.

Uw verslaggeefster was Ger Maaskant.

Mevrouw Maaskant is opgegroeid tussen de kastelen van Vorden en heeft de opleiding tot IVN gids gedaan. Ze heeft veel van haar kennis over de natuur aan leerlingen van de basisschool overgedragen. Nog altijd (91 jaar) vertelt ze graag over de natuur en heeft ze een boekenkast vol met natuurboeken. (redactie).

struikheide (calluna)
struikheide (calluna)

 

dopheide (erica)
dopheide (erica)

23 IMG_8675AZ