Op maandag 15 juni twee maal een busrit voor de Wieken Groenlo.

Anne Wibier, de activiteitenbegeleidster, heeft zowel voor de ochtend als de middag voor de bewoners een mooi uitje bedacht naar de ijsboerderij ‘t Dommerholt in Borculo. Dat alleen al is voor de gasten een mooie gebeurtenis. Maar Anne is ook nog eens reisleidster bij een mooie rondrit door de Achterhoekse dreven. Anne weet er goed de weg want zij is geboren in Neede.

We rijden een mooie route en de passagiers kunnen volop genieten van onder andere de vele momenteel uitbundig bloeiende vlierstruiken. Ook de geurige bloei van de robinia’s (in de volksmond acacia’s), die nu op het laatst loopt, valt niet te versmaden. Gelukkig is de mais nog laag zodat er ook nog mooie vergezichten zijn. Anne wijst ons onder andere in haar geboortedorp op enkele fraaie huizen en af en toe is er een veldje met het glanzende geel van boterbloemen.

Het weer zit mee, hoewel het niet echt warm is. Bij de ochtendrit gaan we bij de ijsboerderij binnen zitten maar ‘s middags is het heel goed toeven op het terras van dit prachtige bedrijf. Natuurlijk worden er diverse soorten ijs geserveerd, enorm variërend in smaak en formaat (je hebt zelfs een ijsje met 7 bolletjes), maar men kan er ook terecht voor appeltaart, Luikse wafels en een “gewoon” kopje koffie. Het is ook mooi dat je hier elke dag, dus ook op maandag, vanaf 10.00 uur kunt aanleggen.

Zowel na de ochtend- als middagrit arriveren de bewoners en begeleiding weer voldaan bij de Wieken en kunnen ze uitkijken naar het volgende uitstapje.

Lambert Kouwenberg, chauffeur